Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Radikale Venstre Halsnæs

Profil

Morten Lorenzen
Direktør - Hjerneskadeforeningen
Tlf: 20 26 01 38
Medlem af Hovedbestyrelsen
Profil

Til daglig er jeg direktør i patientorganisationen Hjerneskadeforeningen, og som sådan er jeg meget interesseret i sundhedspolitik. Jeg stiller op  som spidskandidat til KV17 i Halsnæs Kommune og som nr. 4 på listen til Regionsrådsvalget i Region Hovedstaden.

På sundhedsområdet har jeg fokus på det sammenhængende sundhedsvæsen og specielt de svære overgange fra hospital til kommunen og ofte tilbage til hospitalet igen.

Vi skal have en betydelig bedre koordinering imellem hospitaler, kommuner og familielægen – gerne med fælles økonomi. Det nære sundhedsvæsen skal udmøntes i flere fælles sundhedshuse, med kompetent personale fra regionen og fra kommunerne - og så skal Familielægen meget mere i spil.

På det kommunale område går vi til valg på Børn, Unge og Uddannelse.  Vi skal have bedre normeringer i daginstitutionerne, hvor Halsnæs er blandt de kommuner i landet med de laveste normeringer.

På skole området, skal vi have glæden tilbage på lærerværelset og i klasselokalerne. Vi har en meget ringe trivsel blandt lærerne og eleverne, og på ranglisterne ligger folkeskolerne i Halsnæs langt nede på listerne. 

Vi ønsker at ledelsen skal tilbage til skolerne, hvor lærerne, skolebestyrelsen og skoleledelsen beslutter hvordan hverdagen skal se ud på deres skole. Forvaltningens excel styring skal minimeres og der skal ro på undervisningen.

 

Jeg bor i vandkants Danmark – i skønne Liseleje, og er gift med Anne-Mette som arbejder som skolelærer, og som også er politisk aktiv i Radikale Venstre.

Uddannelse - 03.09.2017

Sæt Halsnæs´ skoler fri

Af Morten Lorenzen og Morten Østergaard, hhv. kandidat til kommunalvalget i Halsnæs og politisk leder fra Radikale Venstre

Vi ønsker, at den danske folkeskole kan blive en folkeskole i verdensklasse. Det kan kun lade sig gøre, hvis vi vil og tør investere det, der skal til. Det vil vi i Radikale Venstre. Vi vil have en skole, hvor vores børn trives og udvikler sig. Men det kræver, at vi giver den enkelte skole mere selvbestemmelse.

Læs mere
Morten Lorenzen

Kommunalpolitik - 03.09.2017

Tove Rønne stiller op for Radikale Venstre i Halsnæs til KV17

Som læge er Tove Rønne selvfølgelig meget fokuseret på sundhedsområdet, og på hvordan det nære sundhedsvæsen opleves for borgerne i Halsnæs. Helt specifikt vil Tove arbejde med at færre bliver indlagt unødigt på Nordsjællands Hospital i Hillerød.

Virkeligheden er, at mange kronisk syge borgere i Halsnæs bliver genindlagt på grund af usikkerhed og angst. Det er ofte helt unødvendigt og kan undgås, hvis eksempelvis sundhedshuset kan lære kronikere at leve med sin sygdom og undgå yderligere diagnoser og komplikationer.

Læs mere
Morten Lorenzen