Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Radikale Venstre Halsnæs

De uledsagede børn i de Græske flygtningelejre skal hjælpes.

Radikale Venstre i Halsnæs har idag opfordret Socialdemokraterner, Enhedslisten og SF om at bringe følgende op i byrådet:

 

Siden flygtningekrisen i 2015 har flygtningelejrene i Grækenland på de græske øer og langs den græsk/tyrkiske grænse været overfyldte. Det udgør en humanitær krise, som fortsat udvikler sig, og flygtningene i lejrene lever under meget svære forhold. 

 

Det er samtidig en situation, som forværres yderligere af Covid-19 krisen. Blandt flygtningene er en stor gruppe børn, og de udgør en særligt sårbar gruppe. Det har fået flere europæiske byer til at påpege de vanskelige forhold i de græske flygtningelejre gennem initiativet ”Eurocities Solidarity Cities Initiative”. Heri udtrykkes byernes bekymring for den humanitære krise, og byerne har sammen henvendt sig til EU den 22. april 2020 med et ønske om samarbejde med nationale og europæiske myndigheder for at kunne tilbyde de uledsagede børn en bedre tilværelse. 

 


Radikale Venstre i Halsnæs kommer med en opfordring til, at Halsnæs Kommune ligeså støtter initiativet og retter henvendelse udlændinge- og integrationsministeren derom. Flere andre kommuner, heriblandt København, Aarhus, Odense, Fredensborg, Furesø, Rudersdal og Gladsaxe, har behandlet lignende forslag og bl.a. har Københavns Kommune besluttet at støtte op om storbysamarbejdet og bedt overborgmesteren rette henvendelse til udlændinge- og integrationsministeren med tilsagn om, at Københavns Kommune vil tage imod nogle af disse børn, hvis de får asyl i Danmark. 

 


I forlængelse af ovenstående foreslår vi at borgmesteren i Halsnæs Kommune ligeledes retter henvendelse til udlændinge- og integrationsministeren med udgangspunkt i følgende forståelse: 

 

Halsnæs Kommune ser med stor alvorlighed på den humanitære krise og situationen i flygtningelejrene i Grækenland. Spørgsmålet om Danmarks modtagelse af uledsagede flygtningebørn er regeringens og Folketingets ansvarsområde, og hjælpen til flygtningene skal fortsat foregå via allerede etablerede internationale og nationale kanaler og systemer. Såfremt Folketinget beslutter, at Danmark skal modtage uledsagede børn fra flygtningelejrene i Grækenland, vil Halsnæs Kommune tage imod og forpligte sig til at hjælpe disse børn inden for de af Udlændingestyrelsens fastsatte kvote.